• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vučić argumentovano i realno odgovarao na pitanja i napade opozicije, koliko god oni bili neutemeljeni

U poslednja dva dana mogli smo da vidimo razliku između odgovorne državotvorne politike prema Kosovu i Metohiji koju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić i s druge strane cirkusantske, bezidejne i neodgovorne politike opozicije prema najvažnijem nacionalnom pitanju, koja je u toku ova dva dana dobila lekciju iz patriotizma koju će dugo pamtiti, ocenio je večeras direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

“Opozicija je još jednom pokazala da ih muke Srba na Kosovu i Metohiji ne zanimaju, pokazali su da ih baš briga za naše heroje koji su ih gledali sa skupštinske galerije dok su pokušavali da izazovu haos, već da ih samo zanima da sakupe jeftine političke  poene i isprovociraju nasilje.

Posle više od 20 sati rasprave, predsednik Vučić je govoreći o franscusko-nemačkoj inicijativi koja mu je predočena, argumentovano i realno odgovarao na sva pitanja i napade opozicije, koliko god oni bili neutemeljeni, jer je predsedniku Vučiću važno da našem narodu i svim građanima predstavi objektivno stanje na terenu i ukaže na sve izazove s kojima se naša država i naš narod na KiM suočavaju, a ne da politički profitira na muci našeg naroda.

I najvažnije, Vučić je bez uvijanja, direktno i nedvosmisleno poručio da Srbija nikada neće pristati na članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama, niti na bilo koji način priznati lažnu državu, i to je tokom rasprave ponovio više puta.

Umesto jedinstva oko najvažnijeg pitanja, sloge i mudrosti, mogli smo da vidimo kako izgleda kada opozicija partijske i političke interese stavi u prvi plan i kada iz takvih neodgovornih političara krene da kulja mržnja i njihovo ogoljeno nasilje u Skupštini. Takođe, cela Srbija je s druge strane mogla da vidi kako se odgovorno, hrabro i pristojno predsednik Vučić bori za narod i državu. Jakim argumentima, suvim činjenicama i ozbiljnošću, predsednik Vučić je pokazao kako se vodi diskusija u Skupštini.

Comments

Pročitaj još