• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Aljbin Kurti iz dana u dan potvrđuje da je on lično najveća pretnja stabilnosti regiona i najveća prepreka napretku u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Njegov tvrdoglavi otpor formiranju Zajednice srpskih opština, kao i stalno smišljanje izgovora za nedelovanje po tom pitanju, potvrda je njegovog neizlečivog antisrpskog šovinizma” navodi Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković ističe da Kurtijeve lekcije o samoproglašenom „Kosovu“ kao građanskom društvu vrhunski su bezobrazluk, zato što je njegov programski cilj evidentno stvaranje monoetničke sredine na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, i u to se svakodnevno uveravamo svedočeći o zulumu koji čini nad srpskim narodom od trenutka dolaska na čelo privremenih institucija samouprave.

Zajednica srpskih opština mora da bude formirana u skladu sa dogovorima postignutim u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine, a ako to ne želi da omogući on, omogućiće neko drugi, dodao je on.

“Ni srpski narod na Kosovu i Metohiji, niti država Srbija neće odustati od ovog zahteva, jer uspostavljanje Zajednice srpskih opština nije obično političko pitanje, već je to uslov fizičkog opstanka Srba u južnoj pokrajini” zaključuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Comments

Pročitaj još