• Početna>
  • Vesti>

Dr Anđelković: U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće

Foto: Radio Mitrovica sever

U Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu voda iz gradskog vodovoda je, prema poslednjim ispitivanjima, fizičko-hemijski i bakteriološki ispravna, potvrdila je za Radio Mitrovica sever specijalista higijene Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici dr Ljiljana Anđelković.

“Imamo rezultate voda o fizičko-hemijskom ispitivanju od 25. januara i ta voda je ispravna, sa koncentracijom rezidualnog hlora od 0,2 do 0,5 mg po litru” rekla je Anđelković i dodala da se bakteriološki nalaz jučerašnjeg testiranja očekuje tokom sutrašnjeg dana.

Dr Anđelković je napomenula da su i raniji rezultati analiza pokazivali ispravnost vode.

Ona je kazala da među stanovništvom postoji i ugrožena populacija, kao što su starije osobe, trudnice i deca, i da vremenske prilike nisu najpogodnije za najbolji kvalitet vode.

“Tako da mi posebnoj populaciji stanovništva preporučujemo flaširanu vodu za piće, a za sve ostale potrebe u domaćinstvima može da se koristi i voda sa česme, jer je ona do sada pokazala i hemijsku i bakteriološku ispravnost” navodi dr Anđelković.

Prošlonedeljni prikupljeni uzorci i analize pokazali su povišene vrednosti i zamućenost vode, i nisu zadovoljavale granice standarda.

Comments

Pročitaj još