Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja

Foto: Opština Gračanica

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.

Kako se navodi u saopštenju, uručujući im vlasnička rešenja predsednica opštine Gračanica je svim porodicama poželela dobro zdravlje i srećne trenutke sa svojim najmilijima u stanovima koji su sada u njihovom vlasništvu.

„Rešili smo sve pravne i administrativne procedure. Žao mi je što ste na rešenja čekali više od jedne decenije ali mi je izutena privilegija da vam rešenja uručim ja verujući da ćete svoju i budućnost svojih porodica vezati za ovaj prostor i da ćete tu ostati i opstati“, kazala je Šubarićeva.

“Na rešenjima su se predsednici Šubarić i opštini Gračanica zahvalili i stanari ističući da je ovo odredilo dalji tok njihovog života te da sada imaju i pravnu sigurnost i stabilnost kada je njihovo stambeno zbrinjavanje u pitanju”, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica.

Dodaje se da je uručivanjem dugoročnih rešenja o pravu stanovanja predsednica opštine ispunila obećanje koje je pre godinu dana dala porodicama koje su se uselile u stambenim zgradama izgrađenim sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak, a koje su pre više od pet godina predate u vlasništvo Opštini Gračanica.

Najavljeno je da će proces dodele rešenja stanarima koji nemaju vlasniči list biti nastavljen i u narednom periodu u skladu sa važećim pravnim procedurama i postupcima.

Podsetimo, jedan od zahteva pojedinih građana koji su protestovali i zbog neobjavljivanja rezultata konkursa za prijem radnika u zdravstvenim institucijama Republike Srbije bio je i da dobiju stambena rešenja.

Comments

Pročitaj još