• Početna>
  • Vesti>

Za sportske klubove na teritoriji Kosovske Mitrovice ove godine izdvojeno više od 15 miliona dinara

Foto: Radio Mitrovica sever

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica potpisao je danas ugovore o finansiranju 27 klubova koji su registrovani na teritoriji našeg grada.

Za ovu namenu i ovogodišnju sportsku sezonu, kroz Ustanovu za sport, omladinu i specijalizovane usluge budžetom opštine obezbeđeno je 15 miliona i 500 hiljada dinara.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je tom prilikom pozdravio predstavnike klubova i poželeo im još mnogo medalja i uspeha u ovoj godini.

„Želimo da vam se zahvalimo za ono što vi činite za mladost Kosovske Mitrovice, negovanje zdravog stila života, okupljanja i čuvanju sporta na Kosovu i Metohiji, što jeste ključna i veoma bitna stvar. U to ime želimo da vam se zahvalimo i želimo da uspehe i reprezentaciju grada nastavite kao i do sada i da nam donosite još više medalja. Ponosni smo na prošlu godinu i svakako na sve sportske klubove. Moramo da podvučemo da imamo i evropskog i svetskog prvaka, kada je u pitanju kik-boks klub, ali i svako ko od vas ostvaruje značajnu pobedu i svojim trajanjem i funkcionisanjem, svi ste pobednici“ rekao je Spirić.

„Kada govorimo o fudbalu, ima pomaka gde su seniori i juniori ali i svakako i oni koji su značajni za fudbal. Da budu jedinstveni i uključeni i upravo će ta tri kruga na jedan valjani način, uz saglasnost Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, naći model da se finansiraju klubovi za određenu kategoriju dece“ dodao je Spirić.

Govoreći o pojedinačnim sportovima, Spirić je prošlu godinu ocenio kao godinu sa sjajnim rezultatima, tako da je ove godine budžet povećan i izdvojena su dodatna sredstva za finansiranje kulturno-umetničkog društva “Kosovski božur”.

„Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica je ove godine uspeo da poveća budžet i proširimo članstvo. Imamo 27 klubova koje finansiramo, što je ukupno 15 miliona i 500 hiljada dinara, dok su dva miliona dinara izdvojena za finansiranje kulturno-umetničkog društva, jer je identitet i postojanje jako značajan“ navodi Spirić.

Ono što jeste naša obaveza je da čuvamo sport, imajući u vidu sve poteškoće u uslovima u kojima živimo i funkcionišemo, poručio je predsednik Privremenog organa.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković je istakao da je novim projektom za 2023. godinu obuhvaćeno 1.600 sportista, 76 trenera i sudskih radnika, kao i 78 liga, turnira i sportskih manifestacija.

„To je za naš mali grad bitan momenat i mnogo toga možemo da uradimo. Sredstva koja ste dobili tokom prošle godine ste na veoma korektan način opravdali, i vašim postojanjem  i takmičenjima. Imamo svetskih, evropskih i balkanskih prvaka. Sportisti su postali reprezentativci Srbije i to je na ponos našeg grada i svih nas koji živimo u njemu“ rekao je Trajković koji je sportistima takođe poželeo puno sreće i uspeha.

Predsednici sportskih klubova zahvalili su se na ukazanom poverenju i izrazili nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i iduće godine.

Comments

Pročitaj još