• Početna>
  • Vesti>

Od 16h Ibar u blagom porastu; predstavnici Kancelarije za KiM i Privremenog organa obišli Bošnjačku mahalu

Foto: Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica

Prema informacijama koje je večeras saopštio Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, od 16.00 sati Ibar je u blagom porastu. Trenutno, više od 120 lica je evakuisano iz svojih stanova i kuća zbog ugroženosti usled izlivanja Ibra. Od toga, 60 njih je privremeno smešteno u Studentskom centru.

Iz Privremenog organa saopštavaju da nadležni na svakih sat vremena obilaze teren i prate situaciju.

Stanovništvo mitrovačkog naselja Bošnjačka mahala ugroženo vodenom stihijom, danas su obišli i predstavnici Kancelarije za KiM i obećali svu pomoć u otklanjanju štete.

“Danas su poplavljena područja obišli predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kao i pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Igor Popović i Miloš Terzić. Stanovništvo je obišao i komandir Vatrogasne službe Ranko Ristović, čije ekipe danonoćno prate vodostaj reke.. U toku obilaska rečeno im je koja su područja bila najugroženija i kojim intenzitetom je voda nadolazila. Obilazeći domove uništene vodenom stihijom obećali su svu pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju” navedeno e u saopštenju Privremenog organa.

Iz opštinskih organa poručuju da je u ovim trenucima preko potrebno razumevanje i zajedništvo i apelovali na građanstvo da ima strpljenja.

Usled obilne kiše koja je na području ugozapada zemlje pala u prethodnih 48h, juče je došlo do izlivanja Ibra, ali i ostalih, manjih rečnih tokova na području severa Kosova, što je nanelo ogromnu štetu stanovništvu nastanjenom u neposrednoj blizini reka. Saobraćaj se odvija otežano.

Comments

Pročitaj još