• Početna>
  • Vesti>

SL: Međunarodni predstavnici da zaustave Kurtija i ne dozvole ugrožavanje mira

Srpska lista je saopštila da i pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i izvor su novih nestabilnosti na severu Kosova i Metohije.

“Odlukom o otimanju imovine u opštini Leposavić Priština se direktno meša u unutrašnji život srpskih opština i nastoji da pravnim nasiljem izazove reakciju srpskog naroda koji je poučen ranijim iskustvom svestan da ova odluka ide na štetu našeg naroda.

I pored jasno izražene namere Srba da sačuvaju mir, i daju svoj doprinos smirivanju tenzija Aljbin Kurti svakodnevno izaziva nove probleme i pogoršava ionako krhku situaciju.

Svesni da je njegovo delovanje usmereno na izazivanje kriza, zahtevamo od međunarodnih predstavnika da zaustave Kurtija na vreme i ne dozvole ugrožavanje krhkog mira na ovim prostorima. Svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika će poslati poruku da oni podržavaju njegovu politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba na šta niko od nas neće pristati.

Ovom prilikom poručujemo Kurtiju da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju naših opština i povećanje prisustva njegovih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu Kosova i Metohije jer je njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima naših građana”, saopštila je Srpska lista

Comments

Pročitaj još