• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Visoko cenimo podršku Togoa teritorijalnoj celovitosti Srbije

Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova, regionalnih integracija i dijaspore Republike Togo Robera Diseja i istakao da veoma cenimo podršku te zemlje očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava.

Predsednik Aleksandar Vučić je izrazio zadovoljstvo posetom ministra Robera Diseja, kao izuzetnom prilikom da budu razmotrene mogućnosti za intenziviranje saradnje dveju zemalja, koje vezuje tradicionalno i iskreno prijateljstvo, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

“Naša zemlja je posvećena negovanju najboljih odnosa sa afričkim zemljama, zasnovanih na međusobnom poštovanju i razumevanju”, naglasio je Vučić i zamolio ministra Diseja da predsedniku Republike Togo prenese poziv da poseti našu zemlju.

Predsednik je istakao da veoma cenimo podršku Republike Togo očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije u skladu sa normama međunarodnog prava.

Ministar Disej je rekao da Togo ima čvrst stav po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da postoji prostor za njeno jačanje, kao i za saradnju u oblastima poljoprivrede, vojne industrije, građevinarstva, zdravstva, informacionih tehnologija, nauke, kulture i obrazovanja.

Comments

Pročitaj još