• Početna>
  • Vesti>

Večeras novogodišnji umetnički program u “Akvarijusu”

Foto: Akvarijus

Povodom pravoslavne Nove godine u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ 13. januara 2023. godine biće organizovan novogodišnji umetnički program. Program počinje od 18:30 prezentacijom serije fotografija Miroslava Lazarevića „Krst u magli“ koja je proglašena za najlepšu fotografiju na konkursu „Slike Srbije“ u konkurenciji 850 autora. Lazareviću će novčana nagrada i diploma biti dodeljena krajem januara u Etnografskom muzeju u Beogradu kada će biti otvorena izložba „100 najlepših slika Srbije“ i prezentovan kalendar u kojem se nalaze 12 najlepših fotografija 2022. među kojima je i „Krst u magli“.
Nakon razgovora sa Lazarevićem svoju pravoslavnu poeziju prvi put će mitrovačkoj publici predstaviti Mirjana Dikić, teolog i veroučitelj. Njeni religiozni stihovi biće objavljeni u knjizi pesama u proleće 2023. godine uz podršku PKC „Akvarijus“.
Program zatvara muzičko-scenski nastup multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića.
Ulaz je slobodan a svi posetioci „Akvarijusa“ imaće mogućnost da 13. januara od 12:00 do 00:00 nabave knjige i slike po sniženim cenama (popust za sve knjige iznosi 50 %, a za sve slike 30%.

Comments

Pročitaj još