• Početna>
  • Vesti>

“Ulica otvorenog srca” u Kosovskoj Mitrovici: Dan čiste dečje radosti, uz poruke mira i najave ulaganja u porodicu

Foto: Radio Mitrovica sever

Povodom proslavljanja srpske Nove godine, danas je u šetališnoj zovi Ulice kralja Petra u Kosovskoj Mitrovici, održana tradicionalna manifestacija „Ulica otvorenog srca“ .

Nosioci programa priređenog ovim povodom, bila su dečica iz PU „Danica Jaramaz“ a i među posetiocima ubedljivo je bilo najviše mališana. Uživali su u dečjoj pesmi, igri, druženju sa Deda Mrazom, Sunđer Bobom, Mašom i Medom…

Ispred Privremenom organa kao organizatora manifestacije, prisutne je kratko pozdravila načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Svetlana Pindović, poželevši svima dobro zdravlje, sreće i uspeha na svim životnim poljima, nakon čega je usledio bogat kulturno – umetnički program, podela paketića i lomljenje česnice.

Ove godine, najsrećnije ruke bila je mala Maša Kostić.

„Mnogo sam srećna. Od svih ljudi baš sam ja izvukla i neću ga nikada izgubiti. U narednoj godini želim svima sreću“ rekla je Maša.

Česnicu i dukat, deci Kosovske Mitrovice poklonila je pekara “Moment”.

U ponoć, sa uzvišenja iznad grada, biće ispaljen vatromet.

Spirić: U 2023. ulažemo u porodice sa troje i četvoro dece, delimo stanove, a večeras Novu godinu dočekujemo skromno a zapravo najbogatije – u krugu porodice

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je da Kosovska Mitrovica nikada lepša, veselija i ponosnija nije bila.

„Sloboda i mir za ove naše mališane jesu naš cilj. Oni nas pre svega obavezuju da se vodi odgovorna politika i da se pre svega sačuva mir, jer on je preko potreban i nećemo dozvoliti da neko ugrozi njihovo odrastanje“ poručio je Spirić u izjavi za medije.

Najavio je da će se konstantna i bliska saradnja sa državom Srbijom i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju nastaviti i u narednom periodu, a čvrst dokaz zalaganja lokalne samouprave da da podršku ostanku srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, jeste odluka da i u 2023. Privremeni organ izdvaja po 10, odnosno 20 hiljada dinara mesečno za svako treće i četvrto dete u porodici, što je na godišnjem nivou pomoć ovim domaćinstvima u iznosu od 120.000 za treće, tj. 240.000 za četvrto dete.

Pozvao je na slogu i solidarnost i na čvrsto oslanjanje na državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Najavio je da će u narednim danima, biti uručeni ključevi budućim stanarima 76 stambenih jedinica u Kosovskoj Mitrovici.

Nastaviće se, kaže, i sa radovima na novoj zgradi Rektorata kao i na uređenju Zdravstvenog centra.

Spirić je zahvalio Gradu Beogradu i gradonačelniku Aleksandru Šapiću, koji su poslali oko 3.000 paketića za decu Kosovske Mitrovice. Jedan deo je podeljen danas, a drugi će sačekati školarce kada se nakon raspusta, budu vratili u školske klupe.

Najavio je vatromet koji će tačno u ponoć biti ispaljen i dodao da s obzirom na kompletnu situaciju, organizovanog dočeka Nove godine, večeras neće biti.

„Mi kažemo skromno, ali zapravo bogato ćemo večeras dočekati Novu godinu, u krugu svojih porodica, koje jesu najveće bogatstvo. Svim građanima želim mir, spokojstvo, strpljenje, razumevanje i da imaju vere u državno rukovodstvo  koje radi ispravnu stvar, a to su opstanak i mir za našu decu“ poručio je Spirić.

Comments

Pročitaj još