• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Srpske liste sa Šoleom, Eskobarom i Hovenijerom o situaciji na KiM

Foto Facebook Dalibor Jevtić

Predstavnici Srpske liste sastali su se danas sa višim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom, izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i ambasadorom Sjedinjenih država u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić naveo je na Fejsbuku da su predstavnici Srpske liste razgovarali sa američkom delegacijom o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji.

Šole je danas razgovarao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani a sutra ga u Beogradu očekuju razgovori sa srpskim zvaničnicima.

Osmani: Angažovanje Amerike ključno

Predsednica u Prištini Vjosa Osmani izjavila je “da je pojačano angažovanje Amerike u dijalogu ključno za obezbeđivanje uspešnog ishoda za dobrobit građana Kosova”, optuživši Beograd da je “uz podršku Rusije destabilizujuća sila i pretnja održivom miru u regionu”.

Vjosa Osmani je ove navode prenela delegaciji američkog Stejt departmenta, koju je predvodio visoki zvaničnik Derek Šole, u pratnji ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, zamenika pomoćnika državnog sekretara Gabrijela Eskobara, zamenika pomoćnika sekretara za odbranu Spensera Bojera, kao i drugih predstavnika Stejt departmenta i američke ambasade.

Comments

Pročitaj još