• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Orbana posebno interesovao Kurtijev stav o napretku dijaloga

Foto: Tanjug

Šef srpske diplomatije sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Pitao me je da li Kurti ima bilo kakvu ideju o nekim dogovorima ili stalno pokušava da nekim incidentima minira bilo kakav dolazak do dogovora, rekao je Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji se prethodno sastao sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, upoznao je Viktora Orbana sa trenutnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Dačić je nakon sastanka sa mađarskim premijerom rekao da se Orban posebno zainteresovao za stav premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prema napretku dijaloga Beograda i Prištine.

“Pitao me je da li Kurti ima bilo kakvu ideju o nekim dogovorima ili stalno pokušava da nekim incidentima minira bilo kakav dolazak do dogovora”, rekao je Dačić.

Kako je rekao, glavna poruka Mađarske prema Srbiji je jasna: da moramo da se “držimo zajedno”.

Na pitanje Tanjuga koje su bile glavne poruke posle sastanka sa Orbanom, Dačić je rekao da je sa Orbanom imao veoma dug razgovor.

“Razmenili smo mišljenja o nekim bitnim pitanjima. Orban nas je upoznao sa političkom situacijom u Mađarskoj, koja je kompleksna kao i naša. Ja sam ga upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji”, rekao je Dačić.

Comments

Pročitaj još