• Početna>
  • Vesti>

SL: Umesto da pošaljemo sliku jedinstva, na skupu u Mitrovici napadali predstavnike Srpske liste

Posle održanih skupova u Štrpcu i Kosovskoj Mitrovici, Srpska lista je danas saopštila da je sa Kosova i Metohije, drugog dana Božića, trebalo da ode slika jedinstva, kakvo je pokazano u Štrpcu i da se, kako navode, jednim glasom usprotivimo Kurtijevom planu da Srbi nestanu, optužujući okupljene u Kosovskoj Mitrovici , koji su , kako kažu napadali predstavnike Srpske liste.

U saopštenju se navode opozicione partije, čiji su, kako kažu, članovi ljudi koji su danas učestvovali na skupu, dok su organizatori pre početka održavanja najavili skup u Kosovskoj Mitrovici koji je narodni i nepolitički.

“Više hiljada Srba u Štrpcu danas je jasno poručilo “dosta!” represivnom, diktatorskom režimu Aljbina Kurtija i pružilo podršku povređenom dečaku Stefanu Stojanoviću, ali i mladićima Milošu Stojanoviću i Stefanu Tomiću i našoj nepravedno uhapšenoj braći.

Dok Kurti sastavlja listu za hapšenje i odstrel predstavnika Srpske liste, preti im zatvorom i progonom, kvazi “opozicionari, cirkuzanti i lažne patriote” po nalogu Kurtija i po istoj matrici napadaju te iste predstavnike Srpske liste za koje glasa 95% Srba i koji su danas bili sa svojim narodom u Štrpcu.

Ovi nemaju hrabrosti da kažu reč protiv Kurtija, niti su smeli da podrže srpski narod na barikadama, niti da budu zajedno sa porodicama povređenih u Štrpcu, već žele da sebi prigrabe nekakve pozicije kod Kurtija, sledeći Radu Trajković i Nenada Rašića”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još