• Početna>
  • Vesti>

Vladika Teodosije Božić proveo sa mališanima u školi u selu Zebince na KiM, uručeni paketići i novčane donacije

Mir Božiji, Hristos se rodi! – Vaistinu se rodi! Pozdrav koji odzvanja danas na veliki pravoslavni praznik, na Božić. Na Kosovu i Metohiji je ovaj dan, uprkos svim iskušenjima, problemima i strepnji, proslavljen uz veliku podršku dobrih ljudi i darodavaca koji su se potrudili da uz puno ljubavi pošalju i pomoć na radost braće, sestara i mališana sa ovih prostora.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski  Teodosije današnji dan proveo je sa mališanima u školi u selu Zebince na Kosovu i Metohiji, gde je tom prilikom uručeno preko 50 paketića i novčane donacije za svu decu u selu i zaseocima. Pored toga, Episkop je sa članovima Dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“ obišao i višečlanu porodicu Stojković iz istoimenog sela diveći se njihovom radu i održavanju domaćinstva.

Svečani Božićni ručak za korisnike Narodnih kuhinja takođe je pripremljen i ove godine, te je prisutnost Episkopa prilikom dolaska korisnika i dodele ručka takođe doprinelo prazničnoj atmosferi.

Ipak, sve ovo ne bi bilo moguće da nije dobrotvora. Svečani Božićni ručak pripremljen je uz pomoć Privremenog organa Opštine Zvečan i Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, zatim podela novčane donacije mališanima omogućena je zahvaljujući našim dobročiniteljima iz Udruženja Srbsko Sabranje “Baštionik” iz Banjaluke, dok je mogućnost podele paketića ostvarena uz dobročinstvo firme „SANTOS“ iz Zvečana.

Neizmerno i toplo hvala, želimo svima koji su doprineli da ovaj blagi dan bude bogatiji za još jedan niz dobrih dela usmerenih prema našoj kolevci srpstva, prema svetom Kosovu i Metohiji. Hvala ovim divnim ljudima što pokazuju koliko je važno da smo složni, da se u zajedništvu i bratskoj ljubavi okupljamo i širimo blagost među braćom i sestrama. Posebno hvala na pomoći koja je obezbeđena za naše mališane jer oni su ti zbog kojih ovaj deo naše zemlje diše.

Dragim dobročiniteljima želimo srećan Božić uz najlepše želje i čestitke. Neka Gospod čuva naš narod i podari mu snage za sve buduće borbe.

Comments

Pročitaj još