• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Međunarodne snage da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama, njihova odgovornost je najveća

Srpska lista reagovala je na napad na Stefana Tomića u Klokotu, ocenivši da je i ovaj napad odraz “Kurtijeve represije i antisrpske histerije Prištine”.

“Nakon jučerašnjeg pokušaja ubistva srpskog dečaka Stefana i srpskog mladića Miloša rano jutros je u Klokotu pretučen mladić Stefan Tomić. Stefan je nakon liturgije sa bratom krenuo pešaka iz crkve Svetog Petra i Pavla u Klokotu svojoj tetki. Tom prilikom ga ja bez ikakvog povoda napala grupa Albanaca koji su ga krvnički pretukli i naneli mu povrede po celom telu” navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste poručuju da će ovaj Božić ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i dan kada je prolivena nevina srpska krv. 

“Umesto da se svi zajedno radujemo Božiću, Srbi strepe za život svoje dece. Žalosno je da predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče ovakve brutalne, ničim izazvane napade na srpsku nejač, pa čak i da uporno izbegavaju da navedu da je pokušano ubistvo dečaka srpske nacionalnosti. Licemerno je da su snažnije i oštrije osuđivali izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo Euleksa pre par nedelja nego pokušaj ubistva srpske dece” stoji u saopštenju.

U ime srpskog naroda, Srpska lista zahteva da međunarodne snage pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i spreče nove napade i izlive mržnje prema Srbima na jugu jer su više puta istakli da imaju kapaciteta da se staraju o miru i sigurnosti građana, te da je njihova odgovornost najveća kada su u pitanju mir i bezbednost srpskog naroda.

Comments

Pročitaj još