• Početna>
  • Vesti>

Poklon paketići predsednika Srbije uručeni mališanima u selu Banje

Foto RTV Gračanica

U ime predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, tradicionalno, mališanima na Kosovu i Metohiji uručeni su novogodišnji paketići. U ime predsednika Vučića paketiće je uručila Milena Parlić, v.d. pomoćnika direktora Kancelarije za KiM za saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom i brigu o kulturnom nasleđu. Poklon paketići dodeljeni su danas i mališanima u selu Banje u opštini Srbica.

Predsednik privremenog organa opštine Srbica Vasilije Tomašević istakao je da ukupno u tom selu ima 53 dece, kako predškolskog, tako i osnovnoškolskog uzrasta, kao i još 20 dece uzrasta od 15 do 18 godina.

– Hvala Bogu da imamo dece i mladih. Želim da se zahvalim našem predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, nama je privilegija i čast da naša deca dobiju danas paketiće i verujem da je želja predsednika da na licima naše dece vidimo osmehe. Zahvaljujući našoj državi i našem predsedniku mi uspevamo ovde da opstanemo – naglasio je Vasilije Tomašević.

Milena Parlić je navela da je Kancelarija za KiM u saradnji sa svim opštinama obezbedila i paketiće za sve mališane i dodala da su se akciji pridružile i mnoge humanitarne i studentske organizacije, kao i aktivisti koji učestvuju u prikupljanju i podeli paketića.

Comments

Pročitaj još