• Početna>
  • Vesti>

KFOR završio”operaciju”uklanjanja i poslednjih vozila sa barikada

Foto KoSSev

Jedinice Kfora uklonile su poslednja kod sela Žaže u Opštini Zvečan.Time je završena operacija uklanjanja kamiona sa mesta gde su bile postavljene barikade na severu Kosova i Metohije. Povukla se kompletna KFOR-ova mehanizacija i put je prohodan.

“Demontiranje poslednjih barikada obavljena je na brz, siguran i bezbedan način, kako bi se izbegli incidenti i drugi rizici po lokalnu bezbednost” – navode iz NATO-a. 

Podsećaju da je uklanjanje barikada sprovedeno u skladu sa mandatom KFOR-a prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija a da je usledilo nakon intenzivnih napora NATO saveznika i Evropske unije da smanje tenzije, uz ključnu podršku KFOR-a i misije vladavine prava (EULEX) koju predvodi EU.

Kosovska policija jetokom dana, takođe objavila na fejsbuk stranici, da je zbog radova i bezbednosnih razloga, od jutra bila zatvorena za saobraćaj jedna traka dok je u podne oko dva sata bio potpuno zatvoren put za saobraćaj na pravcu Mitrovica – Jarinje, dok se ne uklone teška vozila, radi omogućavanja slobodnog kretanja vozila i građana.

Comments

Pročitaj još