• Početna>
  • Vesti>

Premijerno za Božić spot i pesma “Božićna svetlost”

Foto: Aleksandra Arsenijević

Povodom Božićnog praznika, a sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Porfirija, grupa umetnika na čelu sa autorom Ljiljanom Popović i rediteljem hadži Aleksandrom Đurovićem, najavljuju novu pesmu i spot “Božićna svetlost”. Pesma je urađena u tradicionalnijem stilu, sa inspiracijom u Grčkim Božićnim kalandama (koralima) koje se mogu naći i kod nas, prvenstveno na Kosovu i Metohiji. Aranžman je radio Predrag Nedeljković.

„Pesma i spot su humanitarnog karaktera, usmereni ka deci sa Kosova i Metohije, sad kada im je najviše potrebno. Uvek mi je čast i radost da radim sa decom. Pesma je jednim delom posvećena i našem dragom Mitropolitu Amfilohiju koji je rođen na Božić, i veoma je bio vezan za Kosovo i Metohiju. “- izjavila je autorka pesme koja je svoj umetnički stil izgradila kao solista, poeta i autor uz grupu „Živa voda“, sa kojom je imala nastupe širom naše zemlje, često i na Kosmetu, kao i u zemljama regiona i Evrope.

Reditelj spota hadži Aleksandar Đurović, posle velikog uspeha sa filmom o Svetoj Petki, nastavlja svoj duhovno istraživački put uzimajući učešće i u prikazu „Božićne svetlosti“ čiju premijeru očekujemo u danima Božića.

“Velika mi je čast da svojim skromnim doprinosom učestvujem u realizaciji spota Božićna svetlost i time podržim ovu humanitarnu akciju. Rad na ovakvom projektu u susret Božiću daje posebnu motivaciju i nadam se da će doprineti što većem odazivu da se daruju deca i narodna kuhinja na Kosovu i Metohiji, posebno u ovim vremenima kada je našem narodu tamo potrebna svaka vrsta podrške, a pre svega duhovna snaga.” – rekao je reditelj povodom ovog projekta.

U spotu osim autora i vokala Ljiljane Popović, učestvuju i glumci: Milena Predić, Andrej Šepetkovski i Viktor Savić, muzičari vizantijskog hora Mojsije Petrović, kompozitor Milutin Popović Zahar, književnica Ljiljana Habjanović Đurović, dečiji hor crkve Sv. Đorđa pod upravom Irine Vojvodić i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd kojim diriguje Nevena Ivanović. Učestvuju i deca, gosti iz Mladenovca, Kragujevca i Kruševca i još nekoliko gostiju iznenađenja.

Comments

Pročitaj još