• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Barikade će biti uklonjene, nepoverenje ostaje

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras, nakon razgovora sa Srbima sa Kosova i Metohije, da će se sutra krenuti sa uklanjanjem barikada na severu Kosova i Metohije.

“Od sutra pre podne će krenuti uklanjanje barikada. To ne može za dva sata da bude gotovo. Da li za 24 ili 48 sati, barikade će biti uklonjene, ali nepoverenje ostaje” poručio je predsednik Vučić nakon razgovora.

Kako je rekao, večeras je imao iskren razgovor sa Srbima sa Kosova i Metohije, koji je bio sve samo ne lak.

Prema njegovim rečima, moramo da razgovaramo i pokušamo da vratimo poverenje.

“Moramo da razgovaramo i da pokušamo da vratimo poverenje. Videli smo nikada organizovaniji otpor srpskog naroda” rekao je Vučić.

Srbi su, kako je rekao, u svom tekstu objasnili da ne žele da idu protiv svoje države, ali da zahtevaju da nikada ne bude priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova.

“Gorko iskustvo srpskog naroda sa Kurtijevim režimom i poverenje Srba u diskrimatorske prištinske institucije nije moguće. Srbi sa KiM znaju da samo mogu da računaju na svoju državu, i na vas lično. Vaša reč kao šefa države je jedino na šta možemo da se oslonimo. Tražimo od vas reč da ćemo imati podršku za sve ono što sledi. Mi nikakvu veru u Kurtija nemamo i ne možemo imati. Ukoliko se nastave hapšenja i teror nad nama, mi ćemo zauvek zatvoriti sever Kosova za prištinske diskrimatorske institucije. Tada ćemo postaviti barikade koje nikada neće biti sklonjene i koje će za Prištinu biti granica koju nikada neće preći. Tražimo od vas jasnu potvrdu da nikada neće biti priznanja KiM, u bilo kojoj formi, i da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mi nismo kriminalci, nego domaćini i porodični ljudi koji brane pragove svojih kuća. Vaša reč je za nas jedina garancija” naveo je Vučić.

Predsednik Vučić je poručio Srbima da će i on i država biti uvek uz njih.

“Nemamo kud, ostaje da verujemo da će EU i SAD zaustaviti Kurtija, a ako se to ne desi, vaša država i ja lično bićemo uz vas i podržati sve vaše odluke” naglasio je Vučić.

Istakao i da uklanjanje barikada nema veze sa povratkom u institucije i da su institucije uslovljene Briselskim sporazumom, koji podrazumeva i stvaranje ZSO, što Albanci nisu ispunili.

Comments

Pročitaj još