Gujon: Božićni konvoj iz Francuske stigao na KiM

Foto: Tviter

Uprkos tenzijama i blokadama, božićni konvoj iz Francuske stigao je u srpske enklave na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas na svom zvaničnom Tviter profilu direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i humanitarac Arno Gujon.

“Deset volontera “Solidarite Kosovo”, organizacije koju sam osnovao 2005. godine, dopremili su 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra. Pored nove odeće i obuće, igračaka za decu, školskog pribora i šporeta za ogrev, naši volonteri pristigli iz gradova širom Francuske, podeliće 48 koza, 40 ovaca i 5 krava za porodice koje se bave stočarstvom na Kosovu i Metohiji” objavio je Gujon na Tviteru.

Kako je naveo Gujon, ova organizacija je već osamnaest godina prisutna na Kosovu i Metohiji, u vreme božićnih i novogodišnjih praznika zajedno sa Srbima, koji su, kako se navodi, izolovani i usamljeni u enklavama.

“Ova godina je ipak drugačija jer vlada velika napetost na terenu i oseća se u razgovorima sa meštanima velika zabrinutost a ponekad i strah. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer ona predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti” ističe Gujon.

Gujon je dodao da je ovo 50. jubilarni božićni konvoj ove organizacije i da je to brojka za ponos kao i jak motiv za nastavak.

Comments

Pročitaj još