• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Verujemo samo predsedniku Vučiću, pozivamo ga da sasluša predstavnike naroda na barikadama

Foto: RTS print screen

Lider Srpske liste Goran Rakić rekao je da su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije danas razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su od njega čuli vesti koje se tiču puštanja na slobodu uhapšenih Srba, kao i njegovo mišljenje da bi bilo dobro ukloniti barikade.

“Nakon ovog sastanka idemo da razgovaramo sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Dobili smo važne vesti koje se tiču puštanja na slobodu Pantića, Nedeljkovića i ostalih uhapšenih. Pročitali smo garancije EU i SAD da neće biti hapšenja ljudi koji učestvuju na mirnim protestima izazvanim Kurtijevim terorom. Dobili smo nove garancije Kfora da neće biti slanja kosovskih bezbednosnih snaga na sever Kosova“, rekao je on za TV Pink.

Rakić je kazao da predsednik Srbije smatra da je dobro da se povuku barikade.

“Mi ne verujemo Kurtijevoj vladi. Mogu reći da ne verujemo ni međunarodnim garancijama. Pozivamo predsednika Vučića da sasluša predstavnike naroda na barikadama. Doćićemo sa preciznim zahtevima pred njega. Mi verujemo samo njemu“, objasnio je Rakić.

Kazao je da Srbi znaju da Vučić trpi veliki pritisak, ali da oni koji direktno učestvuju u protestu traže od njega garancije, jer samo njemu veruju.

“Imamo zahteve koje ćemo preneti. Predsedniče samo vama verujemo, trebaju nam vaše garancije“, zaključio je Rakić.

Comments

Pročitaj još