• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab: Aljbin Kurti plasira laži o napadima i pokušava da uvuče Srbe u sukob sa KFOR-om

Foto: Radio Mitrovica sever

Zbog serije dezinformacija koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda obaveštavamo javnost da Srbi ne napadaju ni KFOR ni EULEKS, šta više mi u njima vidimo zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca, saopšteno je večeras iz Kriznog štaba.

“Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR, sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244. Odbijanje KFOR-a i EULEKS-a da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije” navodi se u saopštenju.

Iz Kriznog štaba podsećaju da su politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEKS-om, jer su, kako se navodi, te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima, koji su potpisani i koje, kako ističu, poštuju.

“Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe” zaključuje se u saopštenju Kriznog štaba.

Comments

Pročitaj još