Srbi sa severa Kosova, četrnaesti dan na barikadama

Foto: Radio Mitrovica sever

Na severu Kosova , na više lokacija, putevi su i dalje u blokadi, a građani su četrnaesti dan na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Prelazi Jarinje i Brnjak i dalje su neprohodni za saobraćaj. 

U blizini Banjske pripadnici specijalne jedinice policije postavili su punkt za kontrolu vozila i putnika. Na punktu je više terenskih vozila policije.

Srbi su juče na protestu u Rudaru ponovili svoj zahtev za povlačenje specijalnih snaga kosovske policije i oslobađanje uhapšenih Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića.

Sa Pantićem, koji se nalazi u bazi specijalne policije na Jarinju, razgovarao je njegov advokat Ljubomir Pantović, kome je rekao da želi da čuje porodicu,da je dobro, ima terapiju, ali da je jako uznemiren optužbama koje mu stavljaju na teret.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Đeljalj Svećlja izjavio je da Priština čeka da Kfor reaguje i ukloni barikade na severu KiM, te da će ih u suprotnom ukloniti policija.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je Svećlja potvrdio koliko se boji srpske snage i sloge, a iz Srpske liste saopštavaju da njegove pretnje neće uplašiti Srbe na barikadama. 

Comments

Pročitaj još