• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Spiskovi za hapšenje Srba sa KiM dokaz Kurtijevog ludila

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je pojava spiska Srba sa KiM koji treba da budu uhapšeni, a među njima i starijeg sina i brata predsednika Aleksandra Vučića, još jedan dokaz ne samo ludosti onoga što radi Aljbin Kurti već i pokazatelj koliko je spreman na dalje zaoštravanje situacije.

Nakon potpisivanja Protokala o saradnji sa Ministarstvom za informisanje i telekomunikacije u Ministarstvu spoljnih poslova, Dačić je rekao da pojava spiskova za hapšenje Srba na KiM potvrđuje dve stvari.

“Prva je da je laž da nema spiskova, kako su oni govorili, već da se na njima nalaze i članovi porodice predsednika Vučića. Druga stvar koje se potvđuje je da je glavni uzrok svih problema, glavni remetilački faktor, pretnja miru i stabilnosti region jeste Aljbin Kurti i njegova klika”, poručio je Dačić.

To je još jedna potvrda jedinstva državnog rukovodstva na čelu sa predsednikom Vučićem i Srpske liste, odnosno srpskog naroda na KiM.

“Veličanstveni jučerašnji skup pokazuje kolika je snaga naroda kada se bori za slobodu i mir. Svesni smom toga da Kurti želi da protera Srbe sa KiM i time ostvari prečicu za rešavanje pitanja KiM. To mu svakako nećemo dozvoliti, a to pokazuju i kom im najviše smeta – predsednik Vučić”, rekao je Dačić i dodao da napadom na porodicu predsednika i stavljanjem na spiskove članova porodice žele da izvrše pritisak na njega.

To je sramno i nedopustivo, kazao je Dačić i dodao da očekuje najoštriju osudu međunarodne zajednice.

Istakao je, međutim, da do sada nije čuo nijednu reakciju međunarodne zajednice. “Svima je jasno da su predsednik Vučić i Srbija konstruktivan deo dijaloga Beograda i Prištine. Svi govore da je Kurti problem, ali šta rade da reše taj problem? Ćutanjem mu daju podršku da protera srpski narod sa KiM”, zaključio je Dačić.

Comments

Pročitaj još