KP: Uspostavljeni punktovi na putu Mitrovica-Leposavić

Foto Mladen Miletić

Kosovska policija je saopštila da je u cilju, kako se navodi, ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlašćenja, i operativnog planiranja radi stvaranja bezbednijeg okruženja za sve građani bez razlike, pojačala prisustvo svojih patrola.

“Kontrola bezbednosne situacije na Kosovu i dalje je glavni prioritet Kosovske policije i ulažu se maksimalni napori da se već nekoliko dana prevaziđe napeta situacija na severu Mitrovice. U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlašćenja, Policija Kosova je predvidela adekvatno operativno planiranje u angažovanju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način.

Na autoputu Mitrovica-Leposavić, Kosovska policija je uspostavila punktove za vozila kako bi garantovala slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i sprečavanje kriminalnih aktivnosti i krijumčarenja uopšte. Policijski službenici, posvećeni su održavanju reda i garantovanju opšte bezbednosti i u zavisnosti od potrebe preduzimaju neophodne radnje na terenu kako bi se garantovala zakonitost”, stoji u saopštenju kosovske policije.

Dodaju da se zahvaljuju građanima na saradnji i pružanju relevantnih informacija.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije nalaze se na delu magistralnog puta Priština-Raška, nedaleko od skretanja za Banjsku, saznaje Radio Kontakt Plus.

Policajci sa dugim cevima naizmenično propuštaju automobile, stojeći pored oklopnih vozila parkiranih na putu.

Na magistralnom putu Priština-Raška prethodnih dana nije bilo vidljivo prisustvo pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije.

Comments

Pročitaj još