• Početna>
  • Vesti>

Nikoljdan na barikadama: Da nam Bog i Sveti Nikola daju snage da izdržimo

Foto: Radio Mitrovica sever

Više svečara iz Kosovske Mitrovice i Zvečana, koji praznik Svetog Nikole slave kao krsnu slavu, odlučilo je da ovaj dan obeleži na barikadi kod krsta u Rudaru.

Nedaleko od ovog spomen obeležja, domaćini su postavili ikonu svetitelja, slavsku sveću i posnu slavsku trpezu.

„Krsnu slavu, obeležje srpskog naroda, umesto u svoji domovima, danas obeležavamo ovde u Rudaru, pod jednom zastavom ispod časnog krsta, sa željom da nam Bog da snage da se izborimo da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima“ rekao je obraćajući se u ime domaćina Ivan Zaporožac, inače načelnik Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici.

Zaporožac je rekao da se Srbi na severu Kosova i Metohije danas mole za volju i snagu da izdrže i odupru se “silama iz Prištine” koje pokušavaju da pokore srpski narod i koji ga progone.  

„Srpski narod i u rovovima i u izgnanstvu, uvek je slavio svoju slavu i uvek je obeležavao svoje svece, i tako i mi danas ovde radimo“ poručio je Zaporožac i svim svečarima čestitao praznik, u želji da ga provedu u sreći,  molitvi i zdravlju.

Podsetimo, danas je deseti dan kako su Srbi na severu Kosova postavili barikade u znak protesta zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma i kako navode neosnovanih hapšenja njihovih sunarodnika.

Comments

Pročitaj još