Ambasador Devenport posetio opštinu Gračanica

opstina gracanica

Ambasador OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport posetio je danas opštinu Gračanica gde je sa predsednicom prof. dr Ljiljanom Šubarić, direktorom odeljenja opštinske administracije Igorom Aritonovićem i savetnikom predsednice Sašom Danićem razgovarao o izazovima sa kojima se zajednice suočavaju kao i stanju ljudskih prava.

Ambasador Devenport čestitao je predsednici opštine Gračanica na uspostavljanju veoma dobre saradnje sa svim zajednicama na teritoriji opštine Gračanica čemu svakako veliki doprinos pruža i opštinski Odbor za pitanja zajednica.

On je iskazao svoju zabrinutost zbog pojačanih političkih i bezbednosnih tenzija na Kosovu  i najavio nastavak saradnje opštine Gračanica i OEBS-a  u cilju stabilizacije svih zajednica.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić upoznala je ambasadora Devenporta sa izazovima sa kojima se opština Gračanica suočava navodeći da opština ravnomerno ulaže u sve sredine na njenoj teritoriji bez obzira na etničku strukturu i da će tako nastaviti i ubuduće.

Nezaposlenost, stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica, pomoć ranjivim kategorijama u društvu, deci i omladini ostaju veliki izazovi opštine Gračanica u čijem će prevazilaženju biti svakako potrebna pomoć OEBS-a sa kojim opština ima dobru saradnju po svim pitanjima.

Comments

Pročitaj još