• Početna>
  • Vesti>

Vlajić: Kršenja ljudskih prava Pantiću nezabeležen primer u modernim društvima

Foto: Radio Mitrovica sever

Advokat Dejana Pantića Nebojša Vlajić potvdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je danas predat zahtev sudu u Prištini da se Pantiću hitno dozvoli poseta advokata i da se izrečena mera pritvora zameni kućnim.

“Da ga obiđemo Ljuba Pantović, koji smo njegovi branioci” rekao je Vlajić i dodao da još uvek nema informaciju gde se Pantić nalazi, ali  da je “prilično siguran da nije ni u jednom pritvoru”.

To praktično znači da se se najverovatnije još uvek nalazi u bazi policije u blizini prelaza Jarinje.

EULEKS je ranije danas potvrdio za Radio Slobodna Evropa da su primili zahtev kosovskih vlasti za omogućavanjem transfera uhapšenog Dejana Pantića.

“On je sedmi dan bez posete advokata, bez posete porodice, čak mu ne dozvoljavaju ni da telefonira, što bi morali da učine. Njemu to pravo pripada i porodica mora da bude obaveštena i gde je, oni neće ni to da saopšte” kaže Vlajić.

Naglašava da je to prekršilo sva njegova prava i Zakona o krivičnom postupku i iz ustava Kosova i Evropske konvencije o ljudskim pravima. To je u modernim društvima nezabeležen primer, istakao je advokat.

Dejan Pantić uhapšen je 10. decembra na prelazu Jarinje, a sudija je u roku od 48 sati odredio pritvor do 30 dana. Pantić je uhapšen pod sumnjom da je izvršio napad na službenike i prostorije Centralne izborne komisije u Severnoj Mitrovici 6. decembra.

Srbi su u znak protesta istog dana blokirali puteve na severu Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još