• Početna>
  • Vesti>

Simić: Potrebno da se hitno sa severa povuku specijalne jedinice

Foto: Printscreen

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić saopštio je da je da današnjem zasedanju Kriznog štaba, kojeg čine politički predstavnici srpskog naroda zajedno sa istaknutim pojedincima, profesorima, lekarima i privrednicima, razmatrana trenutna situacija na Kosovu i Metohiji. 

“U to ime želimo da izrazimo zahvalnost svim građanima, koji su odlični da ostanu i opstanu na ovim prostorima i spremni su da brane svoje pravo na postojanje, pravo da žive normalan život u 21 veku. Svakoga dana na barikadama je sve veći broj ljudi, zato što su pre svega svesni da je ovo nažalost reakcija Srba na ono što Priština želi, a to je proterivanje našeg naroda sa ovih prostora” naveo je Simić.

Simić je apelovao na građane da ostanu istrajni i suzdržani, i da poštuju međunarodne predstavnike koji se nalaze na terenu.

“Mi još jednom apelujemo na građane da ostanu istrajni ali suzdržani, i da poštuju međunadorne predstavnike EULEX-a i KFOR-a, koji se nalaze na terenu i ovde su prisutni u skladu sa međunarodnim sporazumima” rekao je Simić.

Kako je dodao Simić, na sednici su razmatrane i aktivnosti SO Severna Mitrovica, koja je danas konstituisala novu skupštinu.

“Na sednici Kriznog štaba razmatrali smo i današnje aktivnosti Skupštine opštine Severna Mitrovica, nekakve nove većine koja je uspostavljena i neverovatno je da u opštini, u kojoj je 95% Srba, novu skupštinsku većinu čine isključivo Albanci. Takvu odluku smatramo nelegalnom i neligitimnom i u tom smislu je uopšte ne prihvatamo. Kao što ne prihvatamo i nelegalnu i protivzakonitu presudu našem bratu Ivanu Todosijeviću bez ijednog dokaza, jer je on, samo zato što je Srbin, osuđen na zatvorsku kaznu zbog izgovorene reči” navodi Simić.

Potpredsenik Srpske liste Igor Simić je naglasio da je potrebno sačuvati mir i učiniti sve da na ovim prostorima zavlada mir.

“I u tom smislu pozivamo građane da ostanu suzdržani ali isto tako pozivamo međunarodne predstavnike, da bi se sačuvao mir, potrebno je da se specijalci povuku sa severa Kosova i Metohije. Očigledno je da njihovo prisustvo pre svega u mešovitim sredinama u severnoj Kosovskoj Mitrovici izaziva strah među našim građanima, jer se do zuba naružani specijalci albanske nacionalnosti šetaju pored domova naših građana, zaustavljaju ih, maltretiraju, pretresaju vozila. Imamo situaciju da ljudi ne mogu normalno da izađu iz svojih dvorišta i potrebno je da se najhitnije te jedinice povuku, jer ne doprinose miru na ovim prostorima” istakao je Simić.

Comments

Pročitaj još