• Početna>
  • Vesti>

Petković: Skandalozno što šef misije EULEX Vigemark ne zna gde je Dejan Pantić pritvoren i da li je primio lekove

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je na svom Tviter profilu da je primarni zadatak misije EULEX staranje o vladavini prava, a da šef misije Lars Vigemark, kako je Petković objasnio, ne zna gde je pritvoren Dejan Pantić ni da li je primio terapiju, što je ocenio skandaloznim.

“Primarni zadatak misije EULEX-a je staranje o vladavini prava, a šef EULEX-a Lars Vigemark
ne zna ni gde je pritvoren Dejan Pantić, ni kako je tretiran, ni da li je video advokata, ni da li je video porodicu, ni da li je primio lekove? Skandalozno!” napisao je Petković u svojoj objavi.

Šef EULEX-a Lars Vigemark je u intervjuu za Kosovo onlajn rekao je da misija EU ima kontradiktorne informacije o uhapšenom Dejanu Pantiću i da još ne znaju gde se on nalazi.

“Imam kontradiktorne informacije. Imam informacije i da je primio terapiju i da nije. Istražujemo ovu situaciju. Mi smo dostavili lekove kosovskoj policiji u Leposaviću i zahtevali smo da budu dostavljeni gospodinu Pantiću koji je zadržan na lokaciji koju zvanično ne mogu da potvrdim, jer ne znam tačno gde je. Rečeno nam je da su lekovi dostavljeni. Ali postoje kontradiktorne izjave iz nekih izvora. Sada proveravamo, poslaćemo policijsku jedinicu i policijskog savetnika u Leposavić” naveo je Vigemark za Kosovo onlajn.

Comments

Pročitaj još