Dačić: Od nas neće dobiti to što traže za KiM

Foto: Tanjug

Konferencija “Svet u 2023”, na kojoj će se dikutovati o političkom, poslovnom i društvenom ambijentu Srbije i regiona, kao i o pitanjima od značaja u narednoj godini, održava se danas u Domu Narodne skupštine. Učesnicima se na početku video porukom obratio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić je rekao da je uticaj neplaniranih i iznenadnih događaja na naše živote veći nego ikada do sada.

“Niko nije mogao da predvidi pandemiju ili krizu i rat u Ukrajini”, rekao je Dačić.

Naglasio je da niko u svetu nije u stanju da planira na duži rok, o čemu govori činjenica da, kada je reč o nabavci najvažnijih energenata, čitav svet planira od danas do sutra.

“Naša ekonomija je integrisana u sistem međunarodne ekonomije i u tim kriznim okolnostima se testira snaga svakog sistema. Mogu slobodno da kažem da je Srbija među zemljama koje su imale najbolje odgovore i rezultate u veme krize”, naveo je Dačić.

Dodao je da su državne finansije stabilne, što nam dozvoljava ulažemo u infrastrukturu, imamo priliv investicija koji oogućava privredni rast i rast plata i penzija.

“Imamo stabinu političku situaciju, a ovakva politika predsednika Republike, vlade i parlamenta je jedina koja može da bude uspešna u ovo krizno vreme”, ocenio je Dačić.

Primetio je da zbog toga što Srbija vodi samostalnu i nezavisnu politiku, postoje veliki pritisci kojima se od nas traži da ne vodimo računa o sebi, već o nekom drugom.

“Ali od nas neće dobiti to što traže za KiM, struju, naftu i gas, investicije. Srbija nije izazvala ni jedan međunarodni problem, ali hoće da bude deo rešenja”, poručio je Dačić.

Comments

Pročitaj još