• Početna>
  • Vesti>

Građani severnog Kosova noć proveli na barikadama, u gradu jutros mirno, tokom noći još jedna detonacija

Foto: Radio Mitrovica sever

Građani severnog Kosova još jednu hladnu noć su proveli na barikadama na više lokacija na severu Kosova, gde protestuju zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije, Dejana Pantića.

Trenutno je mirno ali napeto. Posebno je teška noć, kada su ulice skoro prazne, a sinoć je bilo primetno slabije ulično osvetljenje. Građane je uznemirila još jedna detonacija koja je odjeknula rano jutros nešto posle 3 sata. Za sada nema tačnih informacija, ali je jak prasak došao iz pravca naselja Bošnjačka mahala.

Građani se i sada nalaze na barikadama uprkos hladnom vremenu i povremenim padavinama. Prema šatorima koji su postavljeni, s obzirom na veoma niske temperature tokom noći, može se reći da su građani do daljnjeg rešeni da tu ostanu. Povremeno ulaze u šatore, kako bi se nakratko zaštitili od hladnoće.

Mirno je u gradovima na severu Kosova. U osnovnim i srednjim školama  i danas neće biti nastave. Ugostiteljski objekti u Kosovskoj Mitrovici ni danas ne rade. Primetne su policijske patrole u multietničkim delovima grada. Prelazi Brnjak i Jarinje zatvoreni su za saobraćaj. 

Comments

Pročitaj još