• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Eskobar preuzeo na sebe ulogu Saveta bezbednosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na komentar specijalnog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da se SAD kategorički protive povratku srpskih snaga na sever Kosova i Metohije.

“Vidim da je moj prijatelj Gejb Eskobar još jedan nizu političara koji su nedvosmisleno protiv važećih rezolucija Saveta bezbednosti UN. Preuzeo je na sebe ulogu Saveta bezbednosti i sebi dao jednoglasno pravo odlučivanja i zajedno sa MIP Nemačke, ministarkom tišine fon Kramon, takođe poznatom kao izvestiocem EP za Kosovo*, poništio je Rezoluciju 1244 SB UN. Nema potrebe da UN organizuju sednice Saveta bezbednosti, kao mera uštede, ova trojka će od sada odlučivati o svim globalnim pitanjima”, navela je Brnabićeva na Tviteru.

“Jedno pitanje ako mogu (uz dužno izvinjenje ovim velikim vođama) – da li Rezolucija SB UN 1244 više ne važi (jer vam se ne sviđa, a samim tim i koga briga za to) i ako Briselski sporazum ne postoji (kako kaže Kurti, a vi, velike vođe, nikada niste demantovali njegove reči) i ako Vašingtonski sporazum nije ništa drugo nego prošlost (jednostavno više nije u modi), a Povelja UN ne važi za Srbiju (jer, opet vi, veliki vođe, mislite da ne treba) – onda u skladu sa kojim dogovorom/rezolucijom/principom treba da postupamo? Ili samo treba da pratimo vaš horoskop da bismo pogodili vaše želje i pomogli da se sačuva mir u svetu? Zahvaljujem vam na izdvojenom vremenu – mogu samo da zamislim koliko ste zauzeti ako upravljate svetom umesto UN”, napisala je premijerka Srbije na svom Tviter nalogu.

Comments

Pročitaj još