• Početna>
  • Vesti>

Krizni štab na severu Kosova: Ne želimo ništa tuđe, samo mir i da sačuvamo porodice

Foto: Radio Mitrovica sever, arhiva

Noć na barikadama protekla je mirno zahvaljujući ovom hrabrom narodu, saopšteno je danas iz Kriznog štaba, čije je formiranje sinoć najavio Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

“Nalazimo se u mestu Rudare Opština Zvečan i u ime Kriznog štaba želim da obavestim javnost da je noć protekla mirno, a mirno je protekla zahvaljujući ovom hrabrom narodu, koji je istrajan da opstane na ovim prostorima da sačuva svoje domove i da sačuva mir. Dakle mi želimo samo jedno, želimo samo mir, ne zelimo nista tuđe, želimo samo da sačuvamo svoje porodice” rekao je Rakić, obraćajući se prvi put ispred Kriznog štaba.

Rakić je dalje rekao da potezi Srba nisu akcije srpskog naroda, već “reakcije na jednostrane poteze Prištine”.

“Ono što tražimo to je da tražimo mir, tražimo razum, razum za sve strane pre svega za Prištinu i tražimo da se puste na slobodu neosnovano uhapšeni naši građani i da Albin Kurti povuče sve jedinice koje je poslao na sever, da prestane sa maltretiranjem naše dece i da prestane lov na Srbe” poručio je Rakić.

Podsetimo, u subotu u popodnevnim satima, Srbi na severu Kosova, postavili su barikade u znak protesta zbog hapšenja doskorašnjeg policijskog službenika Dejana Pantića na Jarinju. Barikade su postavljene na više lokacija na severu Kosova. Saobraćaj je u prekidu, a preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije moguće preći ni pešice.

Comments

Pročitaj još