• Početna>
  • Vesti>

Dačić Srbima koji su na barikadama poručio da je država uz njih

Foto: Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će u narednim danima Srbija biti izložena raznim vrstama pritisaka, ali da Srbija ima crvene linije preko kojih neće preći.

Sigurno neće ostati bez podrške svoje države. Mogu da budu sigurni da ćemo mi uložiti maksimum napora diplomatskih, nadam se samo diplomatskih i političkhi da zaštitimo naš narod na Kosovu i Metohija, ako treba i onih drugih svakako – poručio je Dačić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS.

On je istakao da su crvene linije za Srbiju da ne želi nove pregovore o Briselskom sporazumu i Zajednici srpskih opština, niti Kosovo u UN, kao i fizička bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

Koje su naše crvene linije: Prvo nema pregovora o onome o čemu smo se već dogovorili. Drugo nema priznavanja nezavisnosti, odnosno članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. Treće – nema fizičkih napada odnosno ugrožavanja bezbednosti Srba. To su naši crvene linije. Mi smo spremni za mir, ali za to je potrebna i druga strana – ističe Dačić.

Srbima koji su ovog jutra na barikadama poručio je država uz njih.

Comments

Pročitaj još