• Početna>
  • Vesti>

Suzana Pantić za Radio Mitrovica sever o detaljima hapšenja supruga; Mnogo nam znači podrška predsednika Vučića i direktora Petkovića

Privatna arhiva: Dejan i Suzana Pantić

Suzana Pantić, supruga uhapšenog Dejana Pantića potvrdila za Radio Mitrovica sever da je dobila podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa kojima je razgovarala popodne.

“Imamo maksimalnu podršku naše države i meni i mojoj porodici znači mnogo zato što znamo svi da je Dejan nevin, da je običan građanin, da je radio pošteno svoj posao i da nikad ni u čemu učestvovao nije. Mnogo mi znači i meni i našoj deci” rekla je Pantić navodeći da joj je u celoj situaciji barem malo lakše nakon razgovora sa predsednikom Vučićem.

Advokata koji će braniti Dejana Pantića angažovala je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Suzana je prethodno ispričala i šta se danas dogodilo na Jarinju prilikog privođenja njenog supruga Dejana.

“Mi smo bili privatnim poslom u Raški i dva do tri sata pre toga normalno smo izašli preko prelaza Jarinje, gde su nas uredno legitimisali. Pri povratku, kada je Dejan dao dokumenta, zatražili su i moja. Policajac ga je upitao da li nešto nosi u gepeku i zatražio da otvori. Prilikom izlaska iz automobila trojica pripadnika policije su mu prišla i rekla da ide na informativni razgovor. Tom prilikom su oduzeli i njemu i meni mobilni telefon uz obrazloženje da nemam pravo nikom da telefoniram dok je on na razgovoru” objašnjava potresena Suzana Pantić.

Supruga uhapšenog Dejana rekla je da su nakon toga njihova kola pretresena u potpunosti kao da su “narkodileri” , ispreturan njen lični ranac u potpunosti, kao i kese sa hranom i osnovnim živornim namirnicama.

Nakon skoro sat vremena, njoj je vraćen telefon uz reči da “može sada da pozove nekog da odveze auto” a Dejana je videla kako ga odvode sa lisicama na rukama u automobil koji će ga odvesti dalje.

Dejan je srčani bolesnik sa ugrađenim stentovima i kod sebe nema terapiju za svoje hronične bolesti, naglasila je supruga.

“Ta intervencija na srcu i ugradnja stenta je bila pre samo dva meseca”.

U ovom trenutku ne znamo gde se Dejan nalazi, niko nam nije ništa zvanično rekao i nije nam se još uvek javio. Dejan je otac troje dece.

U znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića u Velikom Rudaru Srbi su podigli barikade i na još nekoliko lokacija na severu Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još