• Početna>
  • Vesti>

KP o detaljima jučerašnjeg hapšenja: Identifokovan posle dva meseca istrage zbog napada na policiju vatrenim oružjem

Foto: Kosovska policija

Nakon jučerašnjeg hapšenja na administrativnom prelazu Jarinje osumnjičenog A.M, zbog sumnje na napad na službeno lice, Kosovska policija je izdala saopštenje u kome obrazlaže razloge hapšenja.

Naime, u saopštenju policije stoji da je uhapšeno lice, pre izvesnog vremena, tačnije 13. oktobra u 11 časova, u mestu Rudare, dok je kosovska policija u saradnji sa carinskim službenicima sprovodila nalog za kontrolu koji je izdao sud, u vezi sa pojedinim krivičnim delima krijumčarenja, vatrenim oružjem sa grupom napao policijske službenike. Nakon obavljene istrage u vezi sa slučajem, juče je identifikovan i uhapšen osumnjičeni. Po odluci tužioca, osumnjičenom je određen pritvor.

Takođe, u odvojenom slučaju, kako stoji u izveštaju, tokom patroliranja osam policajaca, nepoznate osobe su 8. decembra u 22 sata i 55 minuta u mestu Srbovac, pucale na policijsku patrolu, pri čemu je povređen jedan kosovski policajac. Oštećeni je upućen na lečenje i prema rečima lekara, on je van životne opasnosti. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje.

U toku jučerašnjeg dana, zabeležen je i slučaj zastrašivanja jednog lica i novinara, koji su obavestili policiju, da im je pretila grupa od šest maskiranih lica dok su snimali iz automobila.U tom slučaju povređenih ili materijalne štete nije bilo. Slučaj se istražuje.

Comments

Pročitaj još