• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista osudila stavljanje Radoičićevog imena na listu sankcionisanih osoba Velike Britanije

Foto: N1

Srpska lista najoštrije je danas osudila stavljanje imena potpredsednika ove stranke Milana Radoičića na listu sankcionisanih ljudi Velike Britanije, na kojoj se nalaze imena onih koje su državne strukture te zemlje označile kao umešana u korupciju, zloupotrebu ljudskih prava ili ih optužuju za seksualne zločine.

“Najoštrije osuđujemo klevetničke poteze koje realizuje osvedočeni neprijatelji srpskog naroda stavljanjem na nekakve crne liste potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i ostale Srbe koji su dokazane patriote i nosioci otpora okupaciji severa Kosova i Metohije od strane Aljbina Kurtija. Paralelno sa sprovođenjem institucionalnog nasilja i represije od strane do zuba naoružanih specijalaca prema Srbima južno i severno od Ibra, osvedočeni srbomrsci su aktivirali svoje agenture sa ciljem slamanja otpora srpskog naroda kroz etiketiranje slobodomislećih Srba koji ne pristaju na predaju i povlačenje pred naletima hordi iz Prištine” navedeno je u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se naglašava da je Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i širom Srbije “jasna matrica po kojoj u trenutku kada Priština maltretira srpski narod, svako ko podigne glas u nameri sa brani prava i slobodu našeg naroda bude prokazan kao kriminalac, zločinac itd.”

“Nema te liste crne, crvene ili neke druge boje koja može da umanji poštovanje koje među Srbima na Kosovu i Metohiji, ima potpredsednik naše strane gospodin Milan Radojičić. Šta više, ovi providni potezi i etiketiranje bez ijednog dokaza protiv njega, a koji idu u korist Aljbinu Kurtiju da sever predstavi kao leglo kriminala, pokazuju svu nervozu onih koji više od dve decenije žele da Srbe vide na kolenima, asimilirane ili proterane sa svojih ognjišta” stoji u tekstu.

U saopštenju se ovakav potez Britanije, ocenjuje kao pokušaj etiketiranja časnih ljudi.

“Da nije žalosno, bilo bi smešno da se u trenutku kada se nad našom decom vitla dugim cevima albanskih specijalaca, Britanci sete da mogu da pomognu svom čedu u Prištini tako što će nastojati da kaljaju obraz časnih Srba, ali nikada se neće setiti da osude maltretiranje Srba u Velikoj Hoči, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Štrpcu ili mnogim drugim mestima širom Kosova i Metohije. Poštovana gospodo, razumeli smo poruku, naš odgovor ostaje isti: Nema predaje, jer odavde nema nazad” stoji na kraju saopštenja.

Milan Radoičić nije jedini čije ime je pridodato pomenutoj listi. Među ukupno 35 pojedinaca i organizacija iz dvadesetak zemalja, našli su se i Zvonko Veselinović i Slobodan Tešić, tako da se i oni od danas nalaze na listi sankcionisanih osoba Velike Britanije.

Novu listu osoba koje su sankcionisane od strane Velike Britanije, danas je objavio ministar spoljnih poslova Džejms Klivrli, piše portal Kossev.

Kako je saopšteno, ovom najnovijom listom obeležava se Međunarodni dan borbe protiv korupcije i zaštite ljudskih prava.

Comments

Pročitaj još