• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Kurtijev krajnji cilj je da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije

Foto: TV Most

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ocenio je da je situacija na Kosovu i Metohiji iz dana u dan sve gora, upkos upozorenjima međunarodnoj zajednici da Priština i Aljbin Kurti vrše svakodnevno institucionalno nasilje nad srpskm narodom na Kosovu i Metohiji.

Jevtić je u izjavi za TV Most naglasio da su protekla dešavanja na prostoru Kosova i Metohije samo potvrda politike Aljbina Kurtija koja ima krajnji cilj proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta.

„Nema dovoljno dobre reakcije i odlučne reakcije međunarodne zajednice koja treba da utiče na Prištinu da prestane sa institucionalnim nasiljem. Sve one scene koje smo videli i iz Velike Hoče, koja je pogodila sve nas Srbe koji živimo na prostoru Kosova i Metohije, slike koje su došle iz Leposavića, slike sinoćnih scena dolaska velikog broja policajaca u severnu Kosovsku Mitrovicu su samo potvrda da Kurti neće da odustane od toga da na ovim prostorima izazove sukobe, jer mu je to jedina politika, politika koju on sprovodi od prvog dana svoje vladavine, politika koja je nama jasna a to je da se Srbi sa ovih prostora proteraju“ ocenio je Jevtić.

Comments

Pročitaj još