• Početna>
  • Vesti>

Uredba Vlade Srbije stupila na snagu: Registracione nalepnice za vozila KM, PR, PZ trajne do postizanja rešenja u dijalogu

Foto: Radio Mitrovica sever: Registraciona nalepnica RS

Vlada Srbije donela je na sednici održanoj u utorak Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području “Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, koja se na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija nalazi pod privremenom upravom civilne misije Ujedinjenih nacija UNMIK”, stoji na sajtu vlade.

Ovom uredbom uređuju se posebni uslovi važenja registracije motornih i priključnih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, navodi se u uredbi.

Posebni uslovi propisani ovom uredbom primenjuju se na vozila sa registarskim tablicama koje imaju sledeće registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija:

1. Priština – registarska oznaka „PR”,

2. Kosovska Mitrovica – registarska oznaka „KM”,

3. Prizren – registarska oznaka „PZ”,

4. Peć – registarska oznaka „PE”,

5. Gnjilane – registarska oznaka „GL”,

6. Đakovica – registarska oznaka „ĐA” i

7. Uroševac – registarska oznaka „UR”.

Period važenja registracionih nalepnica za vozila sa registarskim oznakama iz člana 2. ove uredbe produžava se do postizanja trajnog rešenja po ovom pitanju u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Vozilima iz člana 2. ove uredbe neće se izdavati nove registracione nalepnice do postizanja trajnog rešenja po ovom pitanju u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova neće izdavati nove registarske tablice sa registarskim oznakama iz člana 2. ove uredbe do postizanja trajnog rešenja po ovom pitanju u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Vozila iz člana 2. ove uredbe pod uslovima propisanim ovom uredbom mogu učestvovati u saobraćaju uz dokaze o tehničkoj ispravnosti i obaveznom osiguranju.

Vozač je dužan da dokaze iz stava 1. ovog člana da na uvid ovlašćenom službenom licu koje vrši kontrolu učesnika u saobraćaju.

Vozila iz člana 2. ove uredbe evidentiraju se u jedinstvenom registru vozila.

   Postupci za izdavanje, odnosno zamenu registarskih tablica sa registarskim oznakama iz člana 2. ove uredbe koji su započeti, a nisu okončani do stupanja na snagu ove uredbe, okončaće se u skladu sa ovom uredbom.

Ova uredba stupa na snagu 7. decembra.

Comments

Pročitaj još