• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti poslao svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina

Foto: Fejsbuk

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je na svom Fesjbuk nalogu da je Aljbin Kurti je ponovo udario na Srbe na Kosovu i Metohiji poslavši svoju policiju u centar Velike Hoče.

“Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra. Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror” navodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u svojoj objavi.

Kako prenosi Radio Goraždevac, pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su danas u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina.

Kako javlja novinar Radio Goraždevca iz Velike Hoče akcija policije i carine uznemirila je čitavo selo, meštani se trenutno okupljaju ispred vinarije Petrović. U centru sela se nalaze i pripadnici Kosvoske policje i carine, koji čekaju da stigne cisterna kako bi odneli vino iz vinarije Petrović iz Velike Hoče.

Policija Kosova i pripadnici carine došli su tokom dana u Veliku Hoču kao bi izvršili inspekciju pojedinih proizvođača vina, izvestio je ranije danas RTK.

Comments

Pročitaj još