• Početna>
  • Vesti>

Petković: Rada Trajković i Nenad Rašić nemaju nikakav legitimitet među Srbima na KiM

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da “Rada Trajković i Nenad Rašić nemaju nikakav legitimitet među Srbima na Kosovu i Metohiji i za Kurtijeve fotelje ih je kvalifikovala jedino mržnja prema Aleksandru Vučiću, Srpskoj listi i Milanu Radoičiću”. 

Petković je u saopštenju ukazao da je “Rada Trajkoviću jednom jedinom, večeras na tajkunskoj televiziji bila u pravu – ogromna je razlika između Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića i to Srbi na KiM najbolje znaju”. 

“Aleksandar Vučić se bori za svaki srpski kućni prag na Kosovu i Metohiji, bori se za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, ulaže stotine miliona evra u projekte kako južno tako i severno od Ibra, u nove bolnice, škole, vrtiće, puteve… Aljbin Kurti se bori da istrebi Srbe sa KiM, da ih protera, obespravi, ukine im jezik i Crkvu”, istakao je Petković. 

Petković je naglasio da “u tom svom naumu, Kurti ima snažnu podršku Rade Trajković i Nenada Rašića koji su uzeli Srbe kao taoce svoje gladi za funkcijama i foteljama, iako ih Srbi neće na tom mestu i to su na izborima jasno pokazali”. 

“Srbi na KiM veruju svojoj državi Srbiji i predsedniku Vučiću koji se bori da zaštiti naše nacionalne interese na KiM i u tome ima punu podršku u Srpskoj listi”, poručio je Petar Petković.

Comments

Pročitaj još