• Početna>
  • Vesti>

Započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred OŠ “Dositej Obradović” i Gimnazije “Orahovac”

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U Orahovcu su juče započeti radovi na rekonstrukciji platoa ispred objekta u kojem se zajedno nalaze dve srpske škole – Osnovna škola „Dositej Obradović“ i gimnazija „Orahovac“, a radove finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pored popločavanja, koje će biti završeno do kraja nedelje, planirani su i radovi na obnovi fasade, sređivanje ograde i postavka novog mobilijara, uz montiranje i novog koša za košarku, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovo je jedina srpska škola u Orahovcu, a gimnaziju pohađaju i deca iz Velike Hoče. Zgrada nekadašnjeg Doma kulture je nakon rata 1999. godine preuređena u školu, a danas u ovom objektu nastavu pohađa 43 učenika osnovne i devet učenika srednje škole.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojković istakla je da će đaci zahvaljujući ovoj rekontrukciji imati na raspolaganju i teren za sportske aktivnosti.

“Osim što će vizuelno dvorište škole izgledati mnogo lepše, rekonstrukcijom školskog platoa poboljšaće se i osigurati bezbedan pristup školskoj zgradi, kako učenika tako i vozila koja dopremaju ogrevni materijal i školsku opremu. Osim toga, naši đaci će taj prostor moći da koriste i za sportske aktivnosti” kaže Stojković.

Ona je dodala i da su ulaganja Kancelarije za KiM u infratrukturu izuzetno važna, a posebno značajna za naše mlade koji žive u enklavama.

“Naši projekti su posebno važni za mlade koji žive u enklavama jer oni odrastaju u specifičnijim uslovima od svojih vršnjaka koji žive u drugim delovima Srbije i zbog toga se trudimo da im, dodatnim ulaganjima, oplemenimo uslove” zaključuje Stojković.

Comments

Pročitaj još