• Početna>
  • Vesti>

Nova DSS KiM ogorčena imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi

Nova DSS

Povodom odluke Aljbina Kurtija o imenovanju Nenada Rašića za ministra i Rade Trajković za njegovog zamenika nova DSS KiM saopštila je da je sa velikim ogorčenjem primljena ova vest.
U saopštenju se navodi da “u trenucima kada naš narod bije presudnu bitku za svoj opstanak na Kosovu i Metohiji, učešćem u tzv. vladi Kosova, Nenad Rašić i Rada Trajković daju legitimitet najžešćoj torturi kojoj su od strane Kurtijevih specijalaca izloženi naši sunarodnici”.
Simptomatično je da je Rada Trajković sve Srbe na severu Kosova i Metohije označila kriminalcima, zaboravljajući istovremeno da istakne koliko je bilo napada albanskih ekstremista na severni deo Kosovske Mitrovice i sever Kosova i Metohije od 1999. do današnjih dana. Verovatno se to nije dobro videlo iz njenog stana na Vračaru, didaje se u saopštenju.
Kao državotvornu stranku, kojoj je država Srbija sve, strašno nas pogađa činjenica da nijedan drugi narod nema ovakve “kurtijeve srbe” kao što ih imamo mi.
Nova DSS KiM ističe “krajnje je vreme da država Srbija iz korena promeni kosovsku politiku započetu 2008. godine i konačno prestane sa ustupcima prištinskim separatistima i njihovim zapadnim saveznicima.
Takođe, pozivamo naš narod na bojkot predstojećih separatističkih izbora, svih separatističkih institucija i da se zajedničkim snagama, svim demokratskim sredstvima izborimo za svoj opstanak i opstanak naše južne pokrajine u sastavu Srbije”!

Comments

Pročitaj još