Petković: Sačuvali smo mir, ostaju KM tablice 

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objasnio je nakon postignutog dogovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama, da to znači da nema kaznene politike Aljbina Kurtija prema Srbima, koji voze automobile sa KM tablicama.

“Nema nikakvih kazni od 150 evra koje je planirao Aljbin Kurti i nema nikakve kaznene politike u svim ostalim fazama koje su bile deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije. Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije” rekao je Petković.

Petković je naglasio da ovim dogovorom ostaju KM tablice.

“Reč je o tablicama koje su zakonske koje legalno izdaje Republika Srbija i koje će Srbi na Severu KiM moći da koriste. One će i dalje biti u upotrebi kao što su bile i do sada”, naveo je Petković.

Kako je rekao, to između ostalog znači da će svi vlasnici automobila koji poseduju KM tablice moći normalno da registruju svoja vozila i produže njihovo važenje.

“Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica” naveo je Petković.

Comments

Pročitaj još