• Početna>
  • Vesti>

Ivančević: Radio Kosovska Mitrovica – veoma objektivni, brzi i efikasni; cela “Mreža Most” je na zajedničkom zadatku – da ostanemo ovde

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor JP “Mreža Most”  Slađana Ivančević čestitala je Radiju Kosovska Mitrovica jubilarni 40. rođendan, istakavši da je značaj medija na Kosovu i Metohiji danas očigledniji nego ikada.

„Svi mediji na lokalu, pogotovo na Kosovu i Metohiji su u ovom trenutku veoma važni, kako za naše slušaoce koji žive ovde, tako i za one koji žive u centralnoj Srbiji i rasejanju. Da nema medija, ne bi bilo informacija. Radio Kosovska Mitrovica se posebno ističe u tome da je veoma objektivan, da uvek uradi novinarski posao na način na koji to treba da uradi. Što se tiče programa, zaista za svakog ima po nešto. Posvećen je svojim slušaocima. Zato traje toliko i zato će trajati i na dalje“ rekla je Ivančević gostujući u programu Radija Kosovska Mitrovica.

Javno preduzeće „Mreža Most“ je porodica koju čine četiri medija (pored Radija Kosovska Mitrovica, tu su Televizija Most,RTV Gračanica i RTV Puls Šilovo) i to je, kako kaže Ivančević, najveći uspeh postignut u prethodnom periodu. Za naredni,ima mnogo ideja i planova.

„Ideja uvek ima. Ono što je dobro je da smo se tehnički dobro opremili. Imamo reportažna kola kako na Kosovu i Metohiji, tako i u centralnoj Srbiji, jer se ispostavilo da tako mora. Nadamo se skorom useljenju u novu zgradu, već sledeće godine, gde ćemo, naravno, biti zajedno. Od svega što smo uložili, kako u naše kolege, tako u opremu, mislim da je najvažnije što smo u ovim proteklim godinama postali stvarno jedna porodica. Moja ideja na početku jeste bila da se svi povežemo, da delimo i lepe i loše trenutke, da delimo zadatke i na taj način budemo efikasniji. Podelili smo terene i razmenjujemo priloge, vesti i ostale medijske sadržaje“ rekla je Ivančević.

Posebno je istakla važnost prilagođavanja radija digitalnoj eri, što je radio uspešno odradio aktivirajući portal na kome su slušaocima dostupne vesti, tekstovi, audio sadržaji, ali i prečica do radio strima, zahvaljujući čemu smo podjednako dostupni i slušaocima u Mitrovici, ali i slušaocima u Australiji.

„Kod Radija Kosovska Mitrovica je veoma važno reći da imate i jedan veoma ozbiljan portal, a da pritom radio nije nimalo zanemaren. Vaš portal je veoma čitan i mnogo pomaže ostalim poslovnim jedinicama, obzirom da ste veoma brzi i time olakšavate recimo Televiziji Most, Gračanici i ostalima, da se vesti preuzimaju od vas. Jer kod nas ne može biti konkurencije – mi smo svi na istom zadatku, da ostanemo ovde, da naši mediji traju, da živite bezbedno, sigurno. Naš cilj je mir i da svi naši sugrađani žive u miru, da prevaziđemo sve probleme i ja se iskreno nadam da ćemo u tome uspeti i da ćemo još dugo raditi zajedno. Meni lično nije ostalo mnogo do penzije, ali ja bih iskreno volela da je dočekam sa vama, a onda neka neko drugi nastavi. Kada sam prvi put došla ovde, nisam mislila da ću se ovoliko vezati. Tada me niko nije poznavao, a sada ovde imam toliko mnogo prijatelja, kumove, braću, sestre, drugi dom“ kaže Ivančević.

Posebnu čestitku, Ivančević je uputila koordinatorki Radija Kosovska Mitrovica Maji Fićović.

„Posebna čestitka vašoj glavnoj i odgovornoj urednici Maji Fićović koja je jedan borac, jedna lavica koja jako  lepo vodi ovu kuću i sa svima vama ima jako lep odnos, jako brine i trudi se da radite u boljim uslovima, da živite bezbrižnije i ja to najbolje znam, jer jako često o tome razgovaramo.  Bori se za vas u okviru preduzeća i stvarno ste zaslužili sve ono što možemo da posvetimo Radiju Kosovska Mitrovica“ dodala je naša sagovornica.

Ivančević je iskoristila priliku da  svim građanima Kosovske Mitrovice čestita Dan opštine, poželevši im najpre mir i uspeh.

Comments

Pročitaj još