• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Hilom: Snažno angažovanje SAD na smirivanju tenzija na KiM

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom, kojeg je obavestio o toku poslednje runde razgovora u Briselu, kao i o razvoju situacije u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za snažno angažovanje Sjedinjenih Američkih Država na smirivanju tenzija na Kosovu i Metohiji, kao i na naporima za dodatnu deeskalaciju celokupne situacije, pogotovo imajući u vidu konstantno generisanje veštačkih kriza od strane privremenih organa samouprave u Prištini, saopštila je Služba za saradnju s medijima.

Vučić je posebno naglasio da će Srbija, kao i uvek do sada, nastaviti da ulaže ogromne napore kako bi se putem dijaloga rešavala sva otvorena pitanja, jer je naša zemlja, svojim dosadašnjim odgovornim i ozbiljnim pristupom, pokazala da je iskreno posvećena razgovoru i saradnji u cilju očuvanja teško stečenog mira i stabilnosti u celom regionu, za šta se Srbija neprestano i dosledno zalaže kako u domaćoj političkoj areni, tako i u svim međunarodnim forumima.

Sagovornici su se saglasili da je upravo takav put, koji vodi ka očuvanju mira na Zapadnom Balkanu, jedini pravi način na koji se treba zalagati za stabilnu i prosperitetnu budućnost regiona, kao i da je od ključnog značaja da svi politički činioci postupaju odgovorno, imajući u vidu pre svega dobrobit građana.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil istakao je, posle razgovora sa Vučićem, da Vašington nastavlja da podržava EU u naporima da se postignu rešenja na Kosovu i Metohiji i pozvao predsednika Srbije da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u briselskom procesu. 

Predsednik Vučić, u obraćanju nakon neuspeha pregovora u Briselu, poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da je važno da sačuvamo mir.

Comments

Pročitaj još