Završetak radova na igralištu u Ugljaru

Foto: Kancelarija za KiM

U selu Ugljare u opštini Kosovo Polje privode se kraju radovi na izgradnji dečjeg parka, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Park, za koji je Kancelarija izdvojila 2,3 miliona dinara, se prostire na površini od 960 kvadratnih metara, a mališanima iz ovog mesta na raspolaganju će biti brojni sadržaji i novi dečji rekviziti – tobogan s mostićem, ljuljaške, klackalice, dečji konjići.

U saopštenju se navodi da uređenje ovog parka podrazumeva i popločavanje i ozelenjavanje površina, postavljanje rasvete kao i klupica za sedenje.

Pomoćnica direktora za infrastrukturne poslove Jelena Stojković istakla je da izgradnjom ovog projekta, Kancelarija za KiM nastavlja da ulaže na prostor Kosova i Metohije, posebno srpske sredine južno od Ibra.

“Važan segment u našem investicionom planu jesu nove stambene zgrade i nove kuće, dodela građevinskog materijala za naš narod koji živi na prostoru Kosova i Metohije, ali nikako ne zaboravljamo i najmlađe kojima su prekopotrebni dodatni sadržaji. Zato se nadam da će im ovaj parkić biti novo mesto za igru i razonodu u specifičnim uslovima u kojima odrastaju” navela je Stojković.

Comments

Pročitaj još