• Početna>
  • Vesti>

Nove parole i poziv na otpor na gradskim ulicama u Severnoj Mitrovici

Foto Radio Mitrovica sever

Jutros su u ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici i na gradskom šetalištu osvanule nove parola utisnute pečatima sa porukom „Od 21.11.2022 obaveza je svakog, otpor na svakom koraku. Brigada Sever“.

Najnovije fazne odluke iz Prištine o preregistraciji i najavi da će od 21. novembra biti kažnjavani sa 150 evra svi oni koji su zadržali KM tablice, odnosno nisu ih preregistrovali na RKS, nailaze ovih dana na kritike Brisela i Vašingtona ali su svi izgledi prema poslednjim izjavama da Albin Kurti i njegova Vlada neće odustati od odluka koje su doneli

Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode juče je u objavi na Tviteru naveo da je apsurdno rizikovati nasilnu konfrontaciju oko registarskih tablica.

“Hitno je potrebna politička volja za deeskalacijom i kompromisima na osnovu briselskih sporazuma. Apsurdno je rizikovati nasilnu konfrontaciju oko registarskih tablica dok Rusija vodi brutalni rat protiv Ukrajine sa već velikim brojem žrtvama”, napisao je Rode.

Ministri zemalja članica Evropske unije sastaće se sutra u Briselu, gde će razgovarati o Zapadnom Balkanu, tačnije o dijalogu Kosova i Srbije, a sastankom će predsedavati visoki predstavnik EU Đuzep Borelj.

Comments

Pročitaj još