• Početna>
  • Vesti>

Vučić objasnio Tajaniju stavove Beograda povodom situacije na KiM

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem.

Predsednik Vučić je italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Beograda povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji, saopštila je Služba sa saradnju s medijima predsednika.

Vučić je rekao da će se Beograd, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama.

“Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije”, objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.

Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Beograd tome dati svoj doprinos. On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.

Predsednik Vučić čestitao je ministru Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta.

Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije

Comments

Pročitaj još